SFATURI UTILE - MASINI DE SPALAT RUFE - SECRETE SPALAT RUFE

Service - Reparatii MASINI DE SPALAT RUFE in SFATURI UTILE - MASINI DE SPALAT RUFE - SECRETE SPALAT RUFE

SFATURI UTILE

Spalatul rufelor ridica multe semne de intrebare si exista o multime de mituri nefondate despre cum ar trebui sa iti speli hainele.


Masini de spalat  - Service - Reparatii in SFATURI UTILE - MASINI DE SPALAT RUFE - SECRETE SPALAT RUFE

SFATURI UTILE

MASINI DE SPALAT RUFE

Racordati masina dumneavoastra de spalat la o priza cu impamantare.

Nu incarcati masina de spalat cu mai multe rufe decat este prevazut in manualul de utilizare.

Nu tineti masina de spalat in locuri cu umiditate crescuta pentru a nu amplifica efectul de corodare a pieselor de metal cu care este construita aceasta.

Nu folositi mai mult detergent decat este prevazut pe ambalajul acestuia. Fiecare detergent are recomandari cu dozajul optim pe care trebuie sa-l folositi pentru spalarea rufelor.

Verificati stabilitatea masinii de spalat. Reglati corespunzator picioarele acesteia pentru o pozitie fixa. Miscarile bruste din cauza lipsei unei stabilitati corespunzatoare pot cauza daune pieselor interne si externe.

Dupa fiecare spalare, lasati usa de acces deschisa pentru uscarea garniturii hubloului si a pieselor din interior care au avut contact cu apa in timpul spalarii.

Din cand in cand, in functie de frecventa spalarilor, curatati sertarul pentru alimentare cu detergent, balsam, solutii anticalcar, etc.

Efectuati din cand in cand cate un ciclu de spalare cu otet sau clor pentru a dizolva eventualele depuneri de pe conductele masinii de spalat si pentru dezinfectarea acesteia

 

Spalatul rufelor

Spalatul rufelor ridica multe semne de intrebare si exista o multime de mituri nefondate despre cum ar trebui sa iti speli hainele.

Daca hainele sunt foarte murdare trebuie sa adaugi mai mult detergent
Nu este o idee buna. Detergentul in cantitate prea mare nu se va clati cum trebuie, va atrage praful si este dur cu fibrele textile. Foloseste cantitatea recomandata de fiecare data.

Trebuie sa folosesti intotdeauna clor pe hainele albe
Nu. Clorul albeste si dezinfecteaza numai textilele din bumbac 100%. Pentru haine care au in compozitie si alte materiale sau sunt colorate, foloseste inalbitor pe baza de oxigen.

Spalatul in apa rece nu curata hainele
Fals. In afara de prosoape, lenjerie si soseste, spalatul in apa rece este in regula.

Hainele se micsoreaza in masina
Hainele se micsoreaza in uscator, nu in masina de spalat. Daca ai uscator incorporat in masina de spalat, evita sa lasi hainele prea mult la uscat.

Sortarea hainelor nu este necesara
Sortarea hainelor este necesara. Produsele de "management al culorilor" nu sunt de incredere. Spala separat rufele albe, negre si colorat.

Nu pot sa fac nimic pentru a improspata culoarea blugilor care s-au decolorat
Incearca sa-i speli alaturi de jeansii noi pentru a le da un plus de culoare.

=============================================

Impresiile dumneavoastra conteaza!